Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Keverve sült bárány feketebab mártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 evőkanál erjesztett fekete bab
» 400 g sovány báránycomb vagy lapocka
» 2 evőkanál dió- vagy olívaolaj
» 100 g sárgarépa gyufaszál vékony darabokra vágva
» 100 g mogyoróhagyma felszeletelve
» 1 db friss piros húsú chili
» 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
» 1 evőkanál gyömbér
» 100 g shiitake gomba a nagyobb gombafejek vastag szeletekre vágva, a kisebbek egyben
» 2 evőkanál sötét szójaszósz
» 1 evőkanál paradicsompüré
» 300 ml bárány- vagy csirkealapvagy száraz fehérbor
» Díszítéshez friss koriander
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az erjesztett fekete babot tegyük tálba, öntsük le forrásban lévő vízzel, hagyjuk ázni 20 percig, majd jól csepegtessük le.
Szedjünk le minden zsírt a bárányról, és szeleteljük fel a húst a rostokra merőlegesen 5 mm-es csíkokra, majd a rostok mentén 5 mm-es csíkokra.
Egy wokban vagy vastag fenekű serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, s amikor egészen forró, tegyük bele a bárányt, és keverve süssük 1-2 percig, enyhén megkapatva, majd vegyük ki, és tartsuk melegen. Ha a wok vagy a serpenyő nem elég nagy, két részletben süssük.
Háztartási papírtörlővel töröljük ki a wokot vagy a serpenyőt; öntsük bele a maradék olajat, s amikor egészen forró, adjuk hozzá a répát, a mogyoróhagymát, a chilipaprikát, a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetve süssük 3-4 percen át, amíg a zöldség barnulni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a gombát, és süssük még 2-3 percig.
Öntsük hozzá a szójaszószt, a paradicsompürét, az alaplét (bort) és az erjesztett fekete babot. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 10 percig.
Főzzük a mártást nagy lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik, majd adjuk hozzá a húst, és melegítsük át az egészet 1 percig. Hintsük meg a korianderrel, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Bárány helyett használhatunk csirkét, sovány kacsát vagy a tenger gyümölcseit.
A tálaláshoz: Kínáljuk rizslisztből készült tésztával vagy rizzsel, vagy készítsünk hozzá Zöldbabot szójaöntettel.
0 komment 0 ember kedveli projo2
2013.06.05 23:18
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
nagyobb gombafejek, kisebbek egyben2, erjesztett fekete, rostokra merőlegesen, rostok mentén, wokban vagy, wokot vagy, maradék olajat, zöldség barnulni, mártást nagy, kicsit besűrűsödik, tenger gyümölcseit, paradicsompürét, paradicsompüré, mogyoróhagymát, papírtörlővel, chilipaprikát, felszeletelve, használhatunk, szójaöntettel, felszeletelve, mogyoróhagyma, rizslisztből, korianderrel, csepegtessük, szójaszószt, merőlegesen, gyümölcseit, szeleteljük, serpenyőben, Díszítéshez, besűrűsödik, szeletekre, kevergetve, gombafejek, fokhagymát, báránycomb, szójaszósz, evőkanál erjesztett fekete, evőkanál dió- vagy olívaolaj, mogyoróhagyma felszeletelve, friss piros húsú chili, evőkanál gyömbér, evőkanál sötét szójaszósz, evőkanál paradicsompüré, Díszítéshez friss koriander,
Sajtos- köménymagos tallér
0 komment 5 ember kedveli
Likőrös-kávés forró csoki
0 komment 1 ember kedveli
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
1 komment 14 ember kedveli
Farizeus-kávékülönlegesség
0 komment 1 ember kedveli
Mandulakeksz
0 komment 1 ember kedveli
Máj puffancs
0 komment 3 ember kedveli
"Mon monser " fűszeres süti, mazsolával.......
2 komment 3 ember kedveli
Karfiol sörtésztában
0 komment 2 ember kedveli
Resztelt máj rizzsel
0 komment 1 ember kedveli
Szabolcsi almás máktorta
0 komment 3 ember kedveli
Bundáskenyér – másként
0 komment 13 ember kedveli
Káposztás lepény !
0 komment 9 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Kefíres tészta
0 komment 12 ember kedveli
Ízletes borjúmáj
0 komment 2 ember kedveli
Bableves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.